David Pomahač uvádí videoklip písně Nádech animovaný dětmi z Aeroškoly

pomahac

Videoklip Nádech z letošního alba Neviditelný uvádí David Pomahač. Za animovaným videem o touze přežít a ustát i bezvýchodnou situaci stojí děti z kroužku animace Aeroškoly pod vedením lektorů Jana Kroutila a Jana Kolegara. Inspiraci pro texty na Neviditelném hledal Pomahač v dystopických sci-fi románech i zaslechnutých historek lidí kolem, často tak zpívá o pudu sebezáchovy a vůli přežít.

„Během první hodiny jsem dětem píseň pustil a poměrně dlouho s nimi diskutoval o tom, co v ní slyší, co pro ně symbolizuje. Dozvěděl jsem se opravdu velkou spoustu zajímavých myšlenek a úhlů pohledu. Pak jsme jim dali volnou ruku a šlo se na věc. I když to byl pro děti poměrně těžký úkol, protože natočit animovaný klip klasickou stop motion animací na šestiminutovou píseň je opravdu nálož, tak se jim výsledek povedl. Myslím, že i trochu posunuly a rozšířily původní význam textu,“ říká ke spolupráci s mladými animátory David Pomahač.

David Pomahač, zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista, vydal 19. dubna tohoto roku u vydavatelství Minority Records své druhé sólové album s názvem Neviditelný. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý.

Pomahač působil v kapelách Bez peří, Houpací koně či skupině Xaviera Baumaxy. Roku 2010 založil známé urban folkové duo Kieslowski, pro které psal texty i hudbu. Roku 2020 vydal sólový debut Do tmy je daleko. Mimo jiné stojí za podcastem Na kafe s Davidem Pomahačem a působí jako DJ na Radiu 1. V posledních letech doprovází písničkářku Imu Tevu, spolupracuje s Vladivojnou La Chia či Kolektivní Halucinací.

Album Neviditelný vyšlo kromě klasické verze také v limitované sérii počtu sta kusů obsahující prémii v podobě dubové verze desky z dílny Martina Hůly, Petra Kloučka a Tomáše Karáska aka Gaexe, a také originální polaroidové a instaxové fotografie s vepsaným vzkazem vytvořené Pomahačem. Digitální verze alba a CD obsahují bonusový track Bez konce.

Neviditelného představí Pomahač také 26. listopadu na Grand Vinyl festu v Kultmix Vinyl Storu v Pardubicích.

„Po otevření obchodu jsem čelil dotazům na gramofony, servis a související věci. Zároveň se kolem obchodu vytvořila komunita příznivců a stálých zákazníků. Napadlo mě proto uspořádat akci, kde by se všichni potkali, vyměnili si své zkušenosti. Formát festivalu mi přijde ideální, neboť nabízí spoustu možností, svým tématem je navíc celorepublikově ojedinělý. Jsem rád, že mé pozvání přijal i David. Návštěvníci se mohou těšit na poslechovou vinylovou session nad jeho letošním albem Neviditelný, které bude souběžně komentovat,“ přibližuje akci její pořadatel Petr Balada z Kultmix Vinyl Storu.

David Pomahač dále vystoupí 3. 12. v Litoměřicích v Hospodě u letního kina spolu s Jiřím Imlaufem, 6. 12. v Dejvické klubovně s Kolektivní Halucinací a na Besídce 9. 12. v Kaštanu.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE