Dokument o Oasis právě vstupuje do kin

oasis

Před pětadvaceti lety, 10. a 11. srpna, odehráli britští Oasis dva koncerty na festivalu v Knebworth, pro které se bez jakékoliv nadsázky vžilo označení legendární. Nyní vstupuje do kin dokumentární snímek, který jednu z největších koncertních událostí 90. let, jíž se zúčastnilo celkem čtvrt milionu fanoušků, připomene. Vstupenky jsou již v předprodeji, premiéra je naplánovaná na 23. září.

Oasis byli v polovině devadesátých let na svém absolutním vrcholu – vypovídá o tom i fakt, že o lístky na jejich vystoupení v Knebworth projevily zájem 2 procenta tehdejší britské populace. Ne nadarmo patří tyhle koncerty k těm, které utvářely dějiny a v mnoha ohledech se jedná o symbolický moment pro jednu generaci.

Británie se v té době vzpamatovávala z ekonomického propadu. Cool Britania – to je pojem, který se vžil pro nárůst sebevědomí v britské kultuře a umění, který se vzrůstající životní úrovní spojoval. A Oasis, kapela zformovaná v roce 1991 v Manchesteru bratry Liamem a Noelem Gallagherovými, jsou asi tím největším, co v britské hudbě v 90. letech vzniklo. A právě koncerty v Knebworth tenhle masivní celospolečenský dopad odrážejí. Kapela na vrcholu své slávy nabila setlist známými hity, zazní skladby jako Champagne Supernova, Wonderwall a Don’t Look Back In Anger.

Výsledný snímek je nejen záznamem koncertního vystoupení, ale hlavně dokumentem, který vypráví příběh celé události. Prostor dostanou i přímí účastníci, členové kapely, organizátoři a fanoušci. Režisér Jake Scott zaznamenal vystoupení v celé šíři a nabízí exkluzivní dosud neviděné prvky, jde tak o zábavnou a filmovou oslavu jednoho z nejdůležitějších koncertů posledních 25 let.

Předprodej vstupenek odstartoval 10. srpna 2021, Oasis Knebworth 1996 vstoupí do kin 23. září v distribuci společnosti Aerofilms. 

 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

Dokument o setech Oasis v Knebworthu

 Před pětadvaceti lety, 10. a 11. srpna 1996, odehráli britští Oasis dva koncerty na festivalu v britském Knebworthu. Zanedlouho vstoupí do světových kin dokumentární snímek nazvaný Oasis Knebworth 1996, jenž jednu z koncertních událostí devadesátých let, které se zúčastnilo v součtu čtvrt milionu fanoušků, připomene. Premiéra je naplánovaná na 23. září. Oasis byli v polovině devadesátých let na svém vrcholu. Vypovídá o tom i fakt,…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE