Giudi reaguje na vzkazy fanoušků a uvádí společný singl TASTE!

gudidi scaled

Zpěvačka Giudi překvapuje svou další novinkou. TASTE! je manifestem, oslavou feminity a poděkováním fanouškům, jejichž komentáře nebo slangové výrazy začlenila do textu skladby, tak i Drag Queens komunitě, která pro ni představuje vzájemnou inspiraci. O vizuální podobu se postarala řada známých uměleckých tváří, režie se ujal Jaromír Motyčka. TASTE! je možné najít od pátku 8. 7. 2022 na všech streamovacích službách.

Text písně podnítily komentáře fanoušků na sociálních sítích, které Giudi obdržela po vydání písně Jezinky, s níž se účastnila národního kola Eurovision Song Contest 2021. Nejzajímavější komentáře a slangové výrazy jako například „This is taste“! proměnila v text songu. Giudi tak originálním způsobem děkuje fanouškům za podporu a přízeň. Poděkování míří také na členy Drag komunity, u kterých se těší velké podpory hlavně v zahraničí. „Reakce fanoušků pod videem k Jezinkám mě nakoply k tomu, abych pro ne složila skladbu s pozitivním nábojem. Text písně TASTE! jsem napsala pomocí parafrázování a citací několika náhodně vybraných komentářů od mých fanoušků, které mi psali formou vzkazů pod moje YouTube videa. Přišlo mi to jako skvělý nápad, jak kreativně zapojit reakce a pocity mých posluchačů a pomyslně tím uzavřít kruh,” komentuje vznik písně Giudi.

Skladbu doprovází artový videoklip, který vznikl ve spolupráci s filmařem Jaromírem Motyčkou, fashion brandem Tobias Equipment, make-up artistkou Koki9 a Razor nails. „K supervizi jsem tentokrát oslovila talentovaného Petera Susan Sagata, jehož práci v oblasti forecastingu, postcontemporary kultuře a feminismu, obdivuji. Dále jsem se spojila se současným uměleckým návrhářem Tobiasem Schubertem a musím říct, že jsem se v jeho designu cítila naprosto výjimečně. Nehty byly vyrobené na míru se speciálními 3D efekty a dovezené z Řecka,“ popisuje zpěvačka.

Giudi je zastánkyně diverzity a rovnosti ve společnosti. V její tvorbě se prolínají koncepty zahrnující motivy jako je spiritualita, duševní zdraví, ale také sociální aktivismus, queer feminismus a další specifická témata. „Symbol duality Slunce a Měsíce, ohně a vody vychází z konceptu chemické svatby, který se ve starověké alchymii používal právě k popisu fungování dualit a kontrastů v životě, ‚Chemical Wedding‘ bude zároveň název debutového alba,“ přibližuje Giudi. Album právě dokončuje a jeho vydání plánuje na podzim.

Hudba Giudi rotuje v rádiích více než 60 zemí. Giudi byla objevena mezinárodní asociací pro mladé evropské umělce INES a Europavox jako artist pro rok 2020 a 2021. Reprezentovala českou hudební scénu na zahraničních festivalech Eurosonic v Nizozemsku, Waves Vienna, nebo Live at Heart ve Švédsku. Širší mezinárodní pozornost získala v rámci světového formátu Eurovision Song Contest se skladbou Jezinky v jejím netradičním acapella podání. Giudi spolupracuje s nejrůznějšími světovými umělci v oblasti módy, 3D animace a digitální módy. Jako jedna z prvních hudebnic v Čechách pracovala se svou digitální identitou.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE