"K českému publiku mám obzvlášť úzký vztah" říká Jean-Michel Jarre, jehož velkolepá 3D show Electronica zasáhne již příští týden Prahu

Jeho městské show nabídly více ohňostrojů, než kolik jich je vidět na oslavách Nového roku v New Yorku. Jeho vystoupení v Moskvě na Rudém náměstí, které je zapsáno v Guinessově knize rekordů, přihlíželo 3,5 miliónu lidí. Teď kmotr elektronické hudby Jean-Michel Jarre přenese atmosféru obřích venkovních koncertů do hal a pražská O2 arena toho bude svědkem již v úterý 8.listopadu.
 
Do Prahy tentokrát zavítá s projektem Electronica, pro který spolu s více než třemi desítkami slavných zpěváků, skupin a DJů natočil dvě alba. Zatímco první díl s podtitulem „The Time Machine“ a hosty jako Massive Attack, Moby, Air nebo Pete Townshend z The Who slaví úspěchy u hudební kritiky i posluchačů již bezmála rok, jeho následovník „The Heart of Noise“ měl premiéru letos v létě. Za všechny hvězdy, které „dvojka“ přinesla, jmenujme alespoň Pet Shop Boys, Primal Scream, The Orb, Hanse Zimmera nebo Cyndi Lauper.
“Celý ten projekt Electronica je o našem nejednoznačném vztahu k technologii. Na jedné straně máme chytré telefony, na straně druhé je jistá temnota, co se technologie týče. Máme pocit, že nás vnější svět sleduje a špicluje a tohle téma například inspirovalo vznik skladby s Laurie (Anderson pozn. redakce) nazvané Rely On Me. Hodně lidí tráví svůj čas dotýkáním se obrazovek mnohem víc než dotýkáním se svého partnera. Takže jsme se rozhodli, že složíme takovou podivnou milostnou píseň o vztahu chytrého telefonu a člověka. A Laurie mluví ústy toho chytrého telefonu.” přiblížil album Electronica redakci novinky.cz Jean-Michel Jarre.
Koncertní program ale samozřejmě neopomene ani milníky hudebníkovy diskografie –  ukázky z alb Oxygene a Equinoxe “mírně reformované ve stylu roku 2016, ale pořád velmi věrné originálu”, jak uvádí Jean-Michel Jarre. “Troufám si říct, že tohle turné je opět výjimečné. Jak po zvukové, tak vizuální stránce, kde jsem se tentokrát zaměřil na 3D koncept. Míchání své hudby jsem vždycky považoval za trojrozměrnou záležitost, s touhou vytvářet hloubku a texturu, různé úrovně, různé vrstvy – a to vše dostat na pódium. Díky týmu nesmírně talentovaných lidí, kteří se na tyto vizuální efekty, projekce a světelné parky specializují, se nám to podařilo. Dodnes nad tím, co jsme společně vytvořili žasnu a doufám, že publikum bude stejně nadšené.”
Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.
Dveře haly budou pro veřejnost otevřeny v 18:30. O hodinu později večer zahájí DJ Marco Grenier, Jean-Michel Jarre ovládne pódium kolem půl deváté.
 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE