Kapela The Tap Tap připravuje reprízu divadelního představení Nefňuka na Nové scéně Národního divadla

Nefňuka – podivuhodná dobrodružství Kristla Špána na souši i na moři – divadelní hra podle předlohy knihy Jesus Betz  francouzského spisovatele Freda Bernarda.
Scénář: Jiří Ornest, Jan Rybář, Šimon Ornest
Režie: Jakub Maceček
Hudba: Jarda Svoboda (Traband)
Texty písní: Jiří Ornest
Hudební režie: Šimon Ornest
Scéna a loutky: Petr Matásek
Nefňuka – Opravdu prohrává jen ten, kdo všechno vzdává předem.
Šimon Ornest:
O knize Jesus Beth jsem se dozvěděl zhruba před 5 lety od skvělého herce a komika Tondy Novotného. Náhodou jsem se s ním setkal na pivu a on mi vyprávěl, že podle této předlohy připravuje malé přestavení o klukovi, který se narodí bez rukou a nohou. Říkal, že hraje tátu, který si pořád stěžuje a lamentuje a na hlavní roli chlapce používá loutku. Tento úsporný model se mi zalíbil a hned nás také společně napadlo, že by bylo zajímavé do představení zapojit The Tap Tap jako kapelu lidí s handicapem.
V našem podání jde o příběh kluka s těžkým postižením, který je ale chytrý, velmi odvážný a navíc krásně zpívá. Díky tomu překoná spoustu překážek, dosáhne úspěchu, šťastně se zamiluje a stane se dokonce ředitelem vlastního cirkusu.
Cílem inscenace je ukázat, že i s hůř rozdanými kartami se dá vyhrávat, když se člověk nevzdá….. Také tímto představení názorně předvádíme, že v dobrém týmu mohou velmi úspěšně spolupracovat lidí s různými závažnými handicapy.
Vstupenky jsou k dispozici zde.
 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

HONZA HOMOLA Procesem tvorby se musím bavit

Ačkoli si každý hudební fanoušek spojí jméno Honzy Homoly v první řadě s pozicí kytaristy a zpěváka ve svérázné skupině Wohnout, bylo by poměrně krátkozraké jej takto jednoznačně zaškatulkovat. Je člověk mnoha talentů a zájmů. Jako výtvarník se věnuje nejen počítačové grafice, animaci a videu, ale předně i tvorbě obrazů, v nichž kombinuje digitální technologie s malbou. K mnoha hudebním nástrojům, které ovládá, přidal…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE