Karvinští Memoary vydávají klip

Karvinská kapela Memoary existuje sedm let a za dobu své existence došla ke stylu, kterému se sice věnuje mnoho kapel, ale každá jej vždy okoření něčím, co tu ještě nebylo. K videoklipu, který vychází právě dnes, kapela přizvala mnoho přátel a známých, co vytvořili vtipnou snůšku záběrů s letní tematikou. A ačkoliv už léto končí, z tohoto videa na vás zaručeně dýchne něco, co všichni moc dobře známe. Memoary prozradili některé okolnosti okolo vzniku písně i klipu a např. také to, kde nápad vznikl nebo kdo může za celou produkci.

 IMG_2973

Jak vznikla písnička Pán večírků?

Nápad na písničku vznikl až poté, co jsme si vybrali nahrávací stuido Taurus Evžena Hofmanna. Chtěli jsme přinést svěží a jednoduchou hudbu a ověnčit ji pokud možno vtipným textem. Nahrávali jsme uprostřed letních prázdnin, a protože jsme si letos všichni odpustili dovolenou u moře, zavzpomínali jsme na takové ty tradiční výjevy (nejen) českých turistů v zahraničí alespoň v textu písně. Zvolili jsme tedy prázdninové téma, ve kterém se dá textově trochu vyřádit.

Jak probíhala spolupráce s Evženem Hofmannem a studiem Taurus?

Přáli jsme si udržet song ve veselém duchu a zdůraznit, že jím chceme pobavit nejen sebe, ale také posluchače. Nechtěli jsme vytvořit něco, co se bere sakra vážně. Myslíme, že vážných situací máme všichni v bežném životě až nad hlavu. Právě v tom nám nesmírně pomohl Evžen, který okamžitě rozpoznal, jaký kabát bude písnička potřebovat, aby se u jejího poslechu mohli lidé usmívat a třeba si i zatančit. Nám se jeho zpracování líbilo, doposud jsme hráli spíše rockovější věci, takže nás nový popový sound překvapil, ale rozhodli jsme se, že se plně vložíme do Evženových producentských ručiček.

19961384_1482975911745444_413008326209673770_n

Jak vznikal klip?

Věděli jsme, že klip zřejmě nebude možné natočit přímo u moře. Zvolili jsme tedy domácí variantu. Jako moře nám posloužila vodní plocha zvaná Karvinské moře, kam se v létě sjíždějí koupat horníci z okolních šachet. Právě jejich udržovanou minipláž jsme použili pro natáčení. Hlavního hrdinu jsme nemuseli dlouho přemlouvat. Petr Janko alias Pitris, majitel karvinského hudebního klubu Hard Cafe je rocker tělem i duší, ale má rád legraci. Ten nám posloužil jako tradiční rušivý element, který se přijde opalovat na pláž a to tak, že o něm hned musí vědět úplně všichni. Petr si ze sebe uměl udělat legraci a na place prokázal přirozený herecký talent, takže jsme moc rádi, že ho v klipu máme.  Nemalý dík ale patří našim kamarádům, kteří nás nenechali ve štychu a přišli si do klipu zahrát plážové turisty. Bez nich bychom byli ztraceni. Malá omluva patří čivavě Morisovi, který kvůli našemu videu nerad musel na chvíli do vody. Ke spolupráci jsme přizvali také Michala Nováka, z Michal Novak Photography, který má za sebou třeba natáčení klipu pro partu Ptakustik. Také on se nechal strhnout pro legraci a přispěl mnoha dobrými nápady. Myslíme, že na výsledku je to znát.

Kdy klip vyjde?

Video z našeho plážového mejdanu vyjde 11. Září a bude ke shlédnutí na youtube a také na našem facebooku.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE