KYTARA PRO MAXIMA / když kytara pomáhá

Zpěvák a kytarista kapely Wohnout už od jara tohoto roku nechává podepisovat svou starou kytaru od významných osobností hudební i nehudební scény.  Příští rok ji chce vydražit, a zisk věnovat na dobrou věc.
Před zhruba patnácti lety jsem v prodejně ve Štěpánské ulici okem zavadil o jakousi červenou kytaru. Byla tam taková smutná a já se nemohl zbavit pocitu, že tam čeká právě na mě. Bylo zjevné, že kytara prošla několika úpravami, a i já ji osadil jiným snímačem a nechal přibrousit krk. Odehrála se mnou dva roky s Wohnouty a často jsem ji nosil na natáčení do hudebních pořadů či klipů. Poznala řadu klubů a festivalů, podívala se po celých Čechách i Moravě. Později mi docvaklo, že může udělat daleko víc, než se občas nechat pohladit po strunách. Vybral jsem pro ni lepší osud a rozhodl se pro akci na pomoc mému kamarádovi Maximovi.“ Uvádí Honza.
Maxim je malý kluk z vesnice, který má pochroumané zdraví a vyžaduje nákladnější péči. Cílem tak je tuto kytaru vydražit, a zisk věnovat právě na zdravotní péči pro Maxima.
Kytara tak s Wohnouty jezdí na všechny festivaly, Honza však dělá výlety i samostatně a přes veškeré komplikace se snaží získat podpisy nejen od hudebníků. Nakonec tělo nástroje zdobí mnoho významných podpisů, jako je třeba kardiochirurg Jan Pirk, cestovatel Miloslav Stingl, herec Pavel Liška, kytarista Radim Hladík, dobrodruh Steve Lichtag, zpěvačka Eva Pilarová, rapper Marpo, cellistka Terezie Kovalová, režisér Jakub Kohák, herec Vojta Kotek, kapely Chinaski, Monkey Business, Divoký Bill, Čechomor, Tata Bojs a mnoho dalších.
Každý je při podpisu vyfotografován, záznam je následně i s krátkým příběhem umístěn na facebookové stránky „Kytara pro Maxima“. Podpisů je aktuálně víc než sto.
Výsledkem celé akce bude dražba tohoto unikátního nástroje, ke kterému bude malá knížka s fotkami lidí, kteří se svým podpisem s kytarou spojili. Nebude už sloužit ke hraní, ale předám jí do rukou známého výtvarníka, který z ní udělá umělecký předmět. Jeho jméno zatím tajím.“ vysvětluje Honza.
Celá akce by se měla uzavřít v prvních měsících následujícího roku. Snad Maximovi co nejvíce poslouží.Díky firmě Jolana Guitars za pomoc při určení, o jakou kytaru se jedná. Vzhledem k úpravám to bylo těžké určit přesně. Pravděpodobně se jedná o Jolanu RK-120 nebo RK-130, spíš asi RK-130.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE