LOUTKY v ringu?

genothype logo official

Znojemská metalová formace Genothype nedávno vypustila do světa svůj druhý singl s názvem Loutky, který doplnila velmi vydařeným videoklipem. Klip ilustruje o tom, že díky různým výhodám se člověk stává loutkou, ztrácí svoji svobodu, a nakonec se stane nástrojem pro dosažení cílů a přání manipulátora. Záleží pouze na něm, jak se k tomu postaví, jestli zatne pěst, anebo bude pomalu hnít…

Stejně jako v případě prvního klipu na song Tohle je život, se kapela rozhodla spolupracovat s Junek Film.

V polovině ledna jsme se zavřeli do studia kytaristy Honzy, kde jsme veškerou muziku nahráli a následně odeslali k závěrečnému masteringu do SadStudia v Českých Budějovicích.

Nicméně asi týden a půl před samotným natáčením se původní plán (scénář/obsazení) zhroutil jako domeček z karet.

(Mimochodem, při natáčení prvního klipu Tohle je život, který jsme natáčeli v opuštěném Znojemském klášteře bez elektriky, nám přestala fungovat elektrocentrála! To byla panika a stres, když víte, že máte jen pár hodin na natáčení a v tom se stane tohle. Mysleli jsme, že už nás nic horšího ohledně natáčení klipu v životě nepotká. No, opak je pravdou.)

Samozřejmě jsme to nevzdali a přes několik bezesných nocí vytvořili nový scénář včetně změny obsazení, místa natáčení a mohlo se točit.

V den D někdy kolem poledne, když vše bylo nachystáno, začalo se s natáčením scén boxerů a mafiána s přítelkyní. Vše šlo jak po másle, tyhle scény se v klidu natočili a měla se začít točit kapela. Koukli jsme na hodiny a řekli si, že času máme dost, a tak si zajdeme všichni na oběd do nedaleké restaurace. To bylo cca 14 hodin odpoledne. V klidu jsme se najedli, pár pivek dali a po hodině šli zpět.

V tom zavolal majitel boxing klubu, jestli už máme sbaleno a uklizeno, že dojdou ti boxeři za hodinu na trénink, jak bylo domluveno.

Cože!?

Ano vždyť jsme se tak domluvili kluci.

Ale my jsme mysleli, že to máme domluvené do večera šéfe?

Hahááá! Myslet znamená hovno vědět kluci zlatí! To jsme se špatně pochopili! Za hodinu ať je tam prázdno a vše na svém místě! Nazdar!

No sakrdopr! Nechápavě jsme na sebe koukali, krve by se v nás nedořezal.

Nedá se nic dělat, musíme to stihnout a dotočit, hlavně nestresovat a nehádat se jak u elektrocentrály.

Takže klapka, playback a jedeme…(no a problém)…STOP!

Bubeník přes bicí neslyší odposlech a hraje mimo playback.

Ok, zatlumíme činely, pak to uslyšíme.

Klapka, akce! …stop! Furt mimo, bubeník neslyší…Ty vole, co budeme dělat!?

Dáme odposlechy za bubeníka, to už musí slyšet i hluchej. Jo! Super nápad! …Hm, problém. Nedosáhne prodlužovačka! Doprdele! Zavolejte Bobovi (kamarád co bydlí kousek) ať okamžitě doveze prodlužku!

(Vše se odehrává v maximálním tempu, všem už je vedro, promočené fleky na zádech červené ksichty z vyčerpání a pivisek) Zasranej klip!!!! Hlavně klid…

Repráky přesunuty… klapka, akce, jedem!

Na několikátý pokus třičtvrtě songu za náma, ani jednou jsme ho nenatočili do konce. Hudba je ve velké místnosti nesrozumitelná. Padáme vyčerpáním.

TY VOLE TADY SE NĚCO PÁLÍ!

Bubeník: hoši to jde od toho zesilovače nebo beden z playbacku! Kurváááá to neéée!!! Řvou už všichni přítomní.

Hoši ještě dvakrát z různých úhlů vás vezmu a mělo by to stačit, říká kameraman.

Klapka, akce!

Playback jede, ale stylem, ticho – hudba – ticho – hudba, smrad spáleného plastu se line po celé budově a okolí. Už se tomu jen smějeme a děláme, že hrajeme, mimo rytmus jsme úplně všichni…Hlavně nezapálit halu a přežít!

Ještě 2x jsme si zahopsali, než kameraman usoudil, že by to mohlo stačit a že záběrů je snad dost. Takže balíme, větráme, loučíme se a mizíme.

Po týdnu kameraman píše: hoši je to v háji, nemám moc záběrů budu to muset nějak polepit.

Hm, paráda. Asi jsme to i čekali.

Takže, ač jsme tam šli s tím, že po klipu – Tohle je život, nás už nemůže nic překvapit a vše proběhne hladce, opak se stal pravdou a my už víme, že nejsme připraveni vůbec na nic a vždy s námi osud vyjebe. Haha…Bylo to peklo!

Nicméně i po tom všem vše do sebe krásně zapadlo a nově obsazení herci neherci předvedli famózní výkony. Navíc se nám podařila domluvit spolupráce s Kluboofka TV, kde nejenže proběhl rozhovor, ale i klip Loutky tam měl svoji premiéru.

SAMOSTATNÝ KLIP

KLUBOOFKA INTERVIEW

VÍCE O KAPELE NAJDETE ZDE:

https://bandzone.cz/genothype

Autor: KLUBOOFKA TV

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE