Martin Harich slaví novou smlouvu s Docks Music singlem Birdstrike

Foto 2 TS

Úspěšný slovenský hudebník a producent, vydal minulý týden na všech streamovacích službách svou novou píseň s názvem Birdstrike. Píseň je dojemnou baladou, která určitě potěší a také „pochopí“ své fanoušky.

Po loňské úspěšné spolupráci na singlu Vtáci v kŕdli s Petrom Lipom, která donedávna patřila k nejhranějším domácím skladbám na Slovensku a kterou Harich složil a produkoval, přichází hudebník s anglickým textem a spoluprací se švédským vydavatelem.

„Birdstrike představuje velmi specifickou (a vzácnou) leteckou situaci, ve které hejno ptáků přijde do kontaktu s motorem letadla. Možná to nezní jako píseň, ale symbolizuje to emoce vůči věcem, které nám nečekaně přijdou do cesty,” vysvětluje Martin. „Je to píseň o vztazích v 21. století, ve kterém žijeme rozdělené online a offline životy a o tom, jak moc (ne)známe osobu, se kterou se ráno probudíme do nového dne,” dodává autor.

12 let v hudbě

Harich zahájil svou kariéru v roce 2011, kdy se jako teenager stal finalistou soutěže Československá Superstar. Od té doby vydal 7 úspěšných alb ve slovenštině a minialbum BLUE, které bylo jeho prvním dílem v angličtině.

Za 12 let se z Martina stal jeden z nejaktivnějších slovenských hudebníků, který působí doma i v zahraničí. Důkazem toho je i Martinův úspěch v britském X-factoru, stejně jako ocenění za autorskou tvorbu na festivalech Carpathia v Polsku, Moon & Stars ve Švýcarsku, Street music Satu Mare v Rumunsku, YouthVision v Ázerbájdžánu, Frivolus ve Slovinsku nebo Live At Heart ve Švédsku. Bylo to právě po Live at Heart, kdy se Martin dostal do pozornosti vydavatelství Docks Music, pod kterým vydává svůj nový singl Birdstrike.

Jak je u Martina zvykem, píseň složil sám, otextoval, nahrál a zprodukoval doma. Videoklipy natáčí během svých cest pravidelně na svůj mobilní telefon. Ani teď tomu nebylo jinak. Děj klipu, který obsahuje spoustu lechtivých záběrů, byl natočen v USA, především v národním parku Death Valley.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE