Obušek ve službách vlasti!

Čtyřicet let byl nejen hudební, ale celý umělecký svět pod diktátem komunistické strany. Státem bylo určováno, co budeme poslouchat, vídat v kinech a televizích, nač budeme tančit, i co si máme myslet. Chtělo hodně odvahy a odhodlání se vzepřít a v roce 1989 si svoji svobodu vybojovat. Neuběhlo však ani třicet let a vracíme se zase na začátek. Komunistická strana se v roce 2018 dostává ke slovu za podpory Poslanecké sněmovny, demokraticky zvolených zástupců veřejnosti. Lidu se ale současný vývoj vůbec nelíbí.
Není to tak dlouho, co v našem časopise vyšel článek o sametových písních, které se navždy zapsaly do našich pamětí jako hity Listopadové revoluce 1989. Kromě evergreenů samotných jsme vzpomínali i na jejich tvůrce Karla Kryla, Jaroslava Hutku, Plastic People of the Universe, Martu Kubišovou nebo Vladimíra Mišíka. Všichni zmínění interpreti měli společné útrapy, jež jim způsobil předlistopadový komunistický režim. Podobné osudy postihly i fanoušky a návštěvníky koncertů, a to nejen uvedených umělců. Nejenže byla spousta rockových, folkových i rokenrolových koncertů zrušena a zakázána, ale některé akce byly ukončeny ve svém průběhu a návštěvníci nevybíravě rozehnáni Veřejnou bezpečností. Jedním z členů Veřejné bezpečnosti, který svým obuškem návštěvníky koncertů hnal domů, byl současný člen KSČM Zdeněk Ondráček. Ten Zdeněk Ondráček, který byl právě zvolen do sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Sloužili jsme vlasti. Mně se líbily uniformy, líbí se mi dodnes, možná i disciplína s tím spojená, kterou také dodnes mám v sobě zakódovanou, a i tak dodnes pracuji a budu tak pracovat i nadále. Takže místo nabídky od armády jsem se rozhodl přijmout nabídku být policistou, tenkrát esenbákem. Chtěl jsem dělat psovoda,“ hájil své jednání komunistický poslanec.
A co že je GIBS?
Hlavním předmětem její činnosti je vyhledávat, odhalovat a vyšetřovat skutečnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin, jehož pachatelem je příslušník Policie České republiky, celník, příslušník Vězeňské služby, příslušník inspekce anebo zaměstnanci těchto útvarů. Inspekce také provádí zkoušku spolehlivosti vůči protiprávnímu jednání uvedených příslušníků a zaměstnanců. Předchozí ředitel GIBS Michal Murín odešel ze své funkce po třech letech v roce 2018 na svou žádost se slovy, že na něj tlačí Andrej Babiš.
Lidé proti zvolení Ondráčka protestovali již dříve, ale bez úspěchu. Pojďme si společně vzpomenout na sametové písně a ještě jednou se zkusit těchto obušků ve službách vlasti zbavit!

NE Ondráčkovi do čela komise pro GIBS.

Foto: ČTK

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE