Olympic – Kaťata

olympic

Olympic

Kaťata

SUPRAPHON HARD ROCK

40:20

 

MILAN MENČÍK

 

I v současném rozkolísaném světě jsou nějaké jistoty. Olympic před šedesátým rokem své existence vydává po dvou letech řadová alba, a přitom ne špatná. Zatímco Trilobit se točil před dvěma lety za pomoci studentů z věhlasné Berklee of College, byl hodně písničkový a melodický, novinková Kaťata jsou výrazně tvrdší. Hraje na nich už nový klávesák Pavel Březina a v aranžích mu bylo poskytnuto hodně prostoru i jako doprovodnému vokalistovi.

Kapela šlape jako hodinky, energie stříká doslova na všechny strany. Jandův zpěv zatím ve studiu výrazné limity nemá, jeho prsty běhají po hmatníku kytary stejně hbitě jako na přelomu osmdesátých a devadesátých let v dobách, kdy Olympic inklinoval k metalu. Baskytarista Milan Broum si v ostřejších tónech přímo libuje, dvojitý kopák bubeníka Martina Vajgla není hned v otvíráku prázdným výstřelem do tmy. Tématem v textech jsou hlavně ženy a je zajímavé sledovat, že k osvědčeným Ondřeji Fenclovi nebo Aleši Brichtovi přibyli další zajímaví básníci. Lukáš Koranda napsal tři texty, Michal Malátný z Chinaski přidal jeden.

Na albu není ani jeden vyloženě rádiový hit. Je však napěchováno poctivou a tvrdou muzikou, která jasně dokazuje, že Olympic i tím omlazováním sestavy přidává na plynu a rozhodně to nevypadá na nějaké brzké loučení. Jedinou klasickou pomalejší věcí je Šrám, co se nezahojí. Deska je soudržná, bez výraznějších výkyvů. Fanoušci hard rocku a alb Brejle nebo Když ti svítí zelená budou vrnět blahem.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE