Originální česká scéna na Colours: Kapitán Demo, Vložte kočku a Mutanti hledaj východisko

Zvučnými zahraničními jmény je výčet interpretů, kteří vystoupí na ostravských Colours, zaplaven více než uspokojivě. V unikátním areálu Dolních Vítkovic se během čtyř dní na více než deseti scénách vystřídá přes sto padesát kapel, Djs, promítání, diskusí, workshopů a divadel. Hudební složku samozřejmě doplní i česká scéna. Přinášíme malou netradiční ochutnávku.
Kapitán Demo
Kapitán Demo je dle promotérů česko-italský multimilionář, žijící v Miami a zároveň snad nejvtipnější interpret. Když si udělá výlet do Česka, vznikají věci, které nesou název kupříkladu Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální nebo Bez klobouku Boss. Poslední zmíněná slovní hříčka je názvem jeho posledního alba, které vydal v únoru letošního roku. „Bez klobouku boss je můj masterpiece. Je to deska, na který si každej najde svojeho favorita a nikdo už nebude pochybovat o tom, kdo je tady ve hře nejlepší. Je tam hodně refrénů, hodně mostů a hodně slok, hodně dropů a riserů. Celej život jsem čekal na moment jako je tento,“ nebojí se přiznat Kapitán.

Mutanti hledaj východisko
„Bylo nebylo. Tam kde končí cesta a začíná les, stála opřená o stromy malá dřevěná chaloupka, a v té malé dřevěné chaloupce bydlel Jirka s Honzou. Úplně sami. Mutanti hledaj východisko jsou prostor, který se rozpíná a smršťuje podle toho, s jakou intenzitou se dotýká planet, zvířat a lidí. Vyprávění příběhů, které se míhají na kraji zorného pole a noří se sami do sebe,“ vypráví ten svůj prapodivný záhadou zahalený příběh samotní Mutanti.

Vložte kočku
Alternativní rocková skupina, která si zvolila své jméno dle filmu Americké psycho má na svém kontě například desku, která se distribuovala na fleškách, odehrála koncert až v Bělehradu a podílela se na soundtracku k několika českým filmům. Vložte kočku jsou čtyři lidé, co dělají hudbu. Vložte kočku, to je kombinace živé elektroniky, natriggerovaných bicích, pětistrunných houslí, pianina a surreálných textů.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE