Papagájova letní vinylová ofenziva

Kromě dvojice LP desek, o nichž jsem již informovali (novinka brněnských Resurgo a reedice archivní desky E!E s názvem Poslouchej), se vydavatelství Papagájův hlasatel Records, specializované zejména na scénu stylů punk and hardcore, prezentuje velkou letní vinylovou ofenzivou.
S přicházejícími horkými letními dny se “Papagájové” ponořili do domácích i zahraničních hudebních archivů a vylovili z nich pěkných pár titulů, jež v podobě vinylových LP desek vysílají právě k uším fanoušků výše zmíněných stylů.
A co že nám jejich archeologické výpravy přinesou? Pokud to vezmeme nejprve po domácí linii, dočkáme se hned dvojice desek.
První zářez mají na svědomí rožnovští Complicité Candide. Po třech letech od vydání na CD a vlastně po devíti letech od nahrání se na elpíčku ocitá poslední album kapely s názvem Rouhat. Je to sice v současné době už tak trochu posmrtná připomínka souboru, ale i kdyby už Complicité Candide nikdy společně nezahráli ani tón, je to důstojná tečka za dějinami kapely.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3FNjIzsk4xI[/youtube] Další domácí výprava šla do historie ještě hlouběji. Až za legendární strakonickou punkovou kapelou Telex. O vinylové desce Telexu se mluvilo hned po revoluci. V době, kdy většina současníků kapely vydala desky na tehdy začínajících velkých labelech, se Telex odmítal nechat svazovat podpisem jakékoliv smlouvy. A tak, dříve než došlo k realizaci desky například ve vlastní režii, vyšuměla existence Telexu do ztracena. Ovšem, proč nevydat LP skupiny Telex třeba právě teď, 32 let od vzniku kapely (v počátcích působící pod názvem Novodur)? A jestli desku, tak rovnou album Řeznickej krám, které vychází z původní demokazety z roku 1989.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q7VFISsPmqA[/youtube] Jak bylo již v úvodu napsáno, pár lahůdek vyzobal Papagáj i z archivů cizokrajných.
A je to třeba dlouho nedostupné album Odds & Sods britských klasiků první punkové vlny The Boys, které se dočkalo své limitované reedice. Nové vydání se drží vzhledu původní desky. Uvnitř ovšem najdete zbrusu nové komentáře k jednotlivým songům, které sepsal Matt Dangerfield – zpěvák a kytarista The Boys.
Deska původně vyšla v roce 1990 a pro vydání ji zkompiloval Campino z Die Toten Hosen. Na albu najdete výběr raritních a dříve nevydaných songů z let 1977-1981 včetně dnes už populárních skladeb Jimmy Brown, Dressed To Kill, Walk My Dog nebo Little Runaround.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lDn8eYRYA1Y[/youtube] No a nakonec je tu hned trojice vinylů dalších klasiků žánru, tentokrát jsou to birminghamští GBH (proto taky ta jejich fotka na začátku) a jejich alba z přelomu 80. a 90. let. Ať už se název kapely píše jako GBH nebo G.B.H., jedná se o partu, která vznikla na konci 70. let minulého století (původně pod názvem Charged GBH). Za mikrofonem dodnes najdete nezaměnitelného Colina Abrahalla a fakt, že pánové představují klasiku punku vzor UK82, tedy ostré agresivní muziky, která do punkového základu přijala vlivy hardcoru či metalu,už jim taky nikdo neodpáře.
Své vinylové reedice se pro tentokrát dočkala trojka alb No Need To Panic (1987), A Fridge Too Far (1989) a From Here To Reality (1990).
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uenWy–nouo[/youtube]

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE