Pet Shop Boys se blíží na třetí pokus do Fora Karlín

petshop

Vypadalo to jako docela fajn nápad. Dát dohromady koncertní program z těch nejzásadnějších skladeb a největších hitů jaké legendární synthpopové duo Pet Shop Boys (tedy Neil Tennant a Chris Lowe) za dobu své bohaté kariéry (kapela byla založena v Londýně v roce 1981) nashromáždilo a pod názvem turné Dreamworld s podtitulem The Greatest Hits Live Tour vyrazit do světa. Jenomže muzikanti mínili a covidové restrikce měnily.

Turné původně plánované na rok 2020 už sice počítalo s pražskou zastávkou, ale muselo se ze známých důvodů přesunout. Nejdříve, v optimistické variantě na rok 2021, potom na letošek. A 8. června se „Petshopáků“ konečně dočkají i domácí fanoušci v pražském Foru Karlín. Turné začalo 12. května ve Vídni a podle očitých svědků vystoupení podpořené i zajímavou scénou, světly a kostýmy bavilo nejen téměř vyprodanou halu, ale i samotné protagonisty.

Pet Shop Boys jsou nejúspěšnějším duem v britské hudební historii. Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 se dvaačtyřicet jejich skladeb dostalo do žebříčkové TOP 30 hitů, dvaadvacet z nich dokonce rovnou do první desítky a čtyři dosáhly až na samý vrchol britských žebříčků. Právě výběr z těchto hitů tvoří kostru retrospektivního koncertního repertoáru současné tour a je prakticky jisté, že písně jako West End Girls, It’s a Sin, Always on My Mind nebo Go West určitě chybět nebudou.

Během své koncertní kariéry odehráli celkově přes sedm set vystoupení, hráli ve třiašedesáti zemích a na všech nejprestižnějších hudebních festivalech na planetě jako Glastonbury, Rock in Rio, Coachella nebo Roskilde. Především ale povýšili běžné koncerty na mimořádný audio-vizuální zážitek. Ve spolupráci s nejlepšími režiséry, scénografy a konceptuálními umělci vytvořili zcela unikátní koncertně divadelní jevištní prezentaci. I z toho dávají návštěvníkům aktuálního turné ochutnat. Návštěvníci koncertu se tak rozhodně mají na co těšit.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

JANA URIEL KRATOCHVÍLOVÁ a JIŘÍ GEORGE HRUBEŠ Schopnost improvizace bychom nikdo neměli ztratit

Na sklonku loňského roku pokřtila Jana Uriel Kratochvílová se svým uměleckým i životním partnerem Jiřím Georgem Hrubešem novou desku Alpha Codes. Vychází pod štítkem jejich kapely Illuminati.ca, s níž chystají letos v listopadu velký koncert v pražské Lucerně. Kromě značného množství hostů se na něm představí také skupina Heval Junior, obnovená rock reggae kapela, se kterou talentovaná zpěvačka s nezaměnitelným…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE