POSLEDNÍ Monster of Metal and Hardcore ve Voletinách!

MONSTER 2023 WEB

Už tuto sobotu proběhne tradiční minifestiválek Monster of Metal and Hardcore, i když tentokrát trochu netradičně o měsíc dříve, než bývá obvykle. „Důvod je prostý – hospoda ve Voletinách, která se už několik let stala místem konání této vyhledávané akce, se v dubnu zavírá a nový pronajímatel dosud není znám a nikdo neví, jestli se někdo takový v dnešní nejisté době vůbec najde,“ uvedl pořadatel akce Libor Mazura, „takže to i zároveň vypadá na poslední Monster ve Voletinách, možná na poslední vůbec.“

Je to přitom veliká škoda, protože se věhlas téhle akce dostal do podvědomí fanoušků a kapel z metalové branže z celého světa a tak se postupně hlásili zájemci z České republiky, Polska, Malty, Francie, Belgie a dalších zemí. „Z celkově 54 nabídek jsme nakonec vybrali kapely, které o hraní na Monsteru nejvíce stáli a zároveň jsme spolu sladili termín. Dočkáme se tak neokoukaných, ale velmi kvalitních kapel.“ Pojďme si je představit.

Kapela, která to do Voletin nemá zrovna „za rohem“, ale o to spíš se vyplatí si na ni počkat. Během 10-ti let se dokázala etablovat jako součást současných gore/grindových špiček V Evropě. Do svého hudebního žánru vnášejí politickou tématiku, říkají si „POOlitical“ a skrze nekorektní/satirický humor se staví proti jakémukoli extremismu a podporují svobodu slova. Jsou jednou z těch kapel, která se i přes svůj extrémní hudební styl dokáže skvěle hodit na jakoukoli akci/festival. Ostatně dokázali to již mnohokrát, a to jak vystoupením na největších evropských metalových setkáních, jako je Hellfest nebo Metaldays, ale také vystoupením na nejextrémnějších metalových akcích, jako je Obscene Extreme, DeathFeast Open Air nebo Netherlands Deathfest. POZOR! Párty, tanec, groove a brutalita jsou prvky, které si s sebou navystoupení vždy přivezou.

Je jedna z předních melodic death metalová kapel z Polska postavená okolo charismatické zpěvačky Margo. Hráli na několika velkých předních evropských festivalech. A aktuálně právě teď 4. března vydala nové CD Omen a Monster bude součástí jejich turné, na kterém tuto novinku představí.

Mladá thrash metalová kapela se na Monsteru představila už minulý rok, ale vzbudila velkou pozornost a u fanoušků takový úspěch, že jsme se ji rozhodli pozvat znovu i třeba pro ty, kteří ještě neměli tu čest. A protože i za nás stojí tahle partička opravdu za pozornost, rozhodli jsme se jim zprostředkovat z akce live video a tak doufáme, že jim fanoušci vytvoří super kulisu.

Kapela z Pardubic hrající od roku 1995 a ve své hudbě promítá množství hudebních žánrů. Na Monsteru měla hrát už v roce 2019 a 2020, bohužel různé okolnosti vždy nakonec zamezili jejich vystoupení na akci a tak snad na potřetí to vyjde. V jejich originální tvorbě se nachází mix metalu, hardcore, punku i rocku. Za dobu své existence získala početnou skupinu fanoušků v ČR i mimo ní a je známá svou energickou live show, o kterou se stará celá kapela v čele s frontmanem Valdou.

Kapela z Lomnice Nad Popelkou založena v létě 2019. Ze začátku se chtěla prezentovat stylem hardcore téměř v jakékoliv podobě, obměnami v sestavě i vlivem dalších aspektů směřovalo ražení kapely spíše k death metalu a postupně pak k nekompromisnímu deathcore s prvky slamu. CrowToCrow mají za sebou několik koncertů a festivalů, vydáno mají dohromady 5.věcí + 2.klipy + 2 x live full set.

Vzali první hrst energie z města Prahy na počátku září 2005, trochu ji rozvířili a počali přenášet do hudební podoby. Smícháme-li nepravidelné rytmy s hutným valivým zvukem, přidáme mužský zpěv, rap a growl, získáme vektor směru, kterým se kapela od počátku své existence ubírá. Lepší než slyšet tuto kapelu na webových stránkách je vyrazit na koncert a nechat do sebe vpálit smršť energie tekoucí z pódia ven.

JAK SE NA FESTIVAL DOSTANETE

VIDEOPOZVÁNKA

 

Autor: KLUBOOFKA TV

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE