Poslední triumf Davida Stypky. Za Album Dýchej získal tři Anděly

andel
Česká hudební akademie rozhodla. V Cenách Anděl Coca-Cola 2021, které se udílely 27.4. v pražském Veletržním paláci a přímém přenosu na ČT1, nejvíce uspělo album zpěváka, který se vydání bohužel nedožil.

Třemi Anděly oceněné album Dýchej má silný příběh. Jeho autorem a hlavním protagonistou je David Stypka, který na něj stihnul všechny písničky napsat, vymyslet a připravit. Těsně před natáčením ale v lednu roku 2021 podlehl těžké nemoci. Rozpracovanou nahrávku za Stypku dokončili jeho spoluhráči z kapely Bandjeez společně s producentem Martinem Ledvinou. „I bez smutných okolností, které provázely jeho vznik, je to mimořádné album, na kterém David znovu připomenul, že popová nahrávka nemusí být triviální, ale s chytlavostí se naopak může vázat i vnitřní síla, hloubka a duše,“ komentuje výsledky hlasování předseda rady České hudební akademie Honza Vedral. David Stypka uspěl v kategoriích Album, Sólový interpret a jeho píseň Farmářům se stala Skladbou roku.

Mezi favority letošních Andělů vedle Stypky patřila se čtyřmi nominacemi také Ewa Farna, která se nakonec s albem Umami stala Sólovou interpretkou. Bodoval i Vladimír Mišík, jeho album Noční obraz uspělo v žánrové kategorii Folk. Anděla za vítězství v kategorii Skupina si odnesla kapela Mirai za desku Maneki Neko. Do Síně slávy byl uveden skladatel, pianista a zpěvák Jaroslav Uhlíř. „Patří k tvůrcům se vzácným darem psát písně, jež oslovují posluchače hned na první poslech. Z jejich duše cítíme upřímnou laskavost, lidskost a jemný úsměv. Tedy vlastnosti, které dělají náš život krásnější,“ zaznělo v medailonku přímo během slavnostního ceremoniálu.

Více se dočtete v přiložené tiskové zprávě.

Fotografie jsou ke stažení ZDE

VÝSLEDKY
SÍŇ SLÁVY
Jaroslav Uhlíř
ALBUM
David Stypka & Bandjeez – Dýchej
SKLADBA
David Stypka & Bandjeez – Farmářům
SKUPINA
Mirai – Maneki Neko
SÓLOVÁ INTERPRETKA
Ewa Farna – Umami
SÓLOVÝ INTERPRET
David Stypka – Dýchej
OBJEV
Annabelle – Runnin’ Out Of F* Time
VIDEOKLIP
Annet X – Bylo nebylo (režie Jaroslav Moravec)
SLOVENSKÉ ALBUM
Lash & Grey – Blossoms of Your World
ALTERNATIVA A ELEKTRONIKA
Amelie Siba – Love Cowboys
FOLK
Vladimír Mišík – Noční obraz
JAZZ
Nikol Bóková – Prometheus
KLASIKA
Ivo Kahánek – Antonín Dvořák: Kompletní klavírní dílo
RAP
Smack – Chimera Pt. 3: Snake
ROCK
Sněť – Mokvání v okovech

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE