[Rock&Pop 02/18] Nová sestava Chinaski plánuje jarní koncerty

Chinaski jsou jednou z nejpopulárnějších kapel v České republice, mnohé z jejích písní jsou hity. V listopadu roku 2017 se ale rozhodli pro menší restart a z původní sestavy odešli čtyři stálí členové. Nové složení se připravuje na jarní klubové turné, přitom kromě něho má naplánovanou účast i na několika festivalech.

TEXT: ZUZANA ŽÁKOVÁ   FOTO: TOMÁŠ BERAN

18. listopadu 2017 odehrála skupina v Brně svůj poslední koncert v původní sestavě (Malátný, Táborský, bratři Škochové, Kužvart a Petřina mladší alias Marpo). Zpěvák Michal Malátný a kytarista a kapelník František Táborský se totiž rozhodli rozloučit s ostatními členy Chinaski a poděkovali jim za léta spolupráce.

(…)

Do skupiny přišla nová krev. Za bicí se posadí Lukáš Pavlík, jenž spolupracoval například s Čechomorem nebo Ewou Farnou. Kláves se ujme Jan Steinsdörfer, dlouholetý kapelník skupiny Ewy Farné, kterého mohli fanoušci zaznamenat už na podzimních halových koncertech Chinaski. Baskytaru ovládne rodák z Košic Tomi Okres, jenž má na svém kontě spolupráci s IMT Smile, Katarínou Knechtovou nebo Lukášem Adamcem. Zeptali jsme se Tomiho, Lukáše a Honzy, jak vnímají svou účast v Chinaski, co jako kapela plánují do budoucna, i na to, jaká písnička se jim líbí.

Jak vnímáte svůj nástup do skupiny Chinaski?

Tomi: Kromě toho, že se na spolupráci velmi těším, to nijak speciálně nevnímám. Mediálně se mě to zatím nijak nedotýká, přece jen žiju v jiném státě. Samozřejmě jsem zvědavý, jak nám to půjde, když nás pět spolu nikdy nehrálo. Věřím ale intuici Franty a Michala, kteří novou sestavu dávali dohromady.

Lukáš: Byl to prakticky můj sen už od dětství. Poprvé naživo jsem viděl Chinaski ve třinácti letech na pražském Výstavišti. Koncert se mi strašně líbil a představoval jsem si, jak s nimi hraju. Pak mi rodiče nadělili k Vánocům jejich album Nanana a jiné popěvky. V té době jsem se učil i na kytaru a jednou ráno jsem přišel k rodičům do ložnice a přednesl úvodní píseň Klára z této desky. Můj táta potom přišel ke mně do pokoje, já si zrovna pouštěl jeho starší audiokazety, kde zpíval zrovna Aleš Brichta, a povídá mi: To by bylo hrát třeba s ním, co? Odvětil jsem: To jo, ale já bych chtěl hrát raději s Chinaski! Táta dodal: Tak když budeš cvičit a snažit se, třeba se ti to splní! Nakonec se vyplnilo obojí. Život je cesta a snům se má jít naproti! Hlavně se vše musí stát v ten správný čas, aby to mělo efekt. Jsem za vše nesmírně vděčný.

Jan: Zatím dobře, do větších analýz se zatím nepouštím. Vždyť jsme neodehráli ani jeden koncert.

(…)

Celý článek najdete v aktuálním čísle Rock&Popu (02/18).

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE