[Rock&Pop 03/18] Celeste Buckingham: Jsem mezinárodní člověk a velký experimentátor

Už když vydala hit Run Run Run, měla nakročeno k úspěchu v zahraničí. Leckdo by si ji totiž se zahraniční zpěvačkou mohl splést. V loňském roce vydala Celeste Buckingham desku Bare, s níž má pro světový trh velké plány. Nezapomíná ale ani na ten česko-slovenský, nedávno představila nový klip na píseň Na srdci kapely Slza.
TEXT: BARBORA TURKOVÁ, ŠÁRKA BLAHOŇOVSKÁ   FOTO: LUKÁŠ DVOŘÁK
Loni jsi vydala album Bare, ale o tom, že chystáš desku, jsi mluvila už v roce 2014. Proč nastal ten posun?
Původně jsem vůbec neplánovala album, chtěla jsem vydávat jednu skladbu za druhou. Minulý rok jsem navíc měla takzvaný duetový rok. Měla jsem domluvené různé spolupráce, například s Gogem nebo se Slzou, s níž jsme klip vydali nedávno. Byl to velmi pracovní rok, což jsem chtěla. Zároveň jsme začali hodně tlačit na zahraničí a v Americe mi říkali, že by to chtělo novou desku, protože chtěli slyšet nový zvuk Celeste. Ty duety jim nestačily, ne že by byly špatné, ale mnohé z nich byly jenom česky a slovensky, anebo i v kombinaci s angličtinou. Pro Angličany a Američany tím pádem byly nepoužitelné. To byl jeden z důvodů.
Ale i já měla osobní potřebu ukázat své nové já. Několik let mě lidé poznávali podle písniček, které jsem udělala v sedmnácti nebo osmnácti letech, ale neznali novou Celeste. Dlouho jsem nic nevydala, maximálně jeden singl, a neměla jsem pocit, že mě to jako zpěvačku nebo autorku definuje. Měla jsem zároveň co říct o tom, co jsem zažila, především proměnu z děvčete v mladou ženu. Jsem hrozně ráda, že jsme to udělali. Je to má osobní výpověď, to, co jsem zažila od dvaceti do svých třiadvaceti let. Hledám se a tohle album pro mě bylo to pátrání a hledání.
(…)
Celý článek najdete v aktuálním čísle Rock&Popu (03/18).

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE