[Rock&Pop 03/18] I Love You Honey Bunny: Je tady spousta mladých nadějných kapel

Pražská indierocková kapela I Love You Honey Bunny se minulý rok stala vítězem mezinárodní soutěže Planetrox, která vyhledává mladé a nadějné hudebníky. Ty potom představí širokému publiku na festivalu v Kanadě. Nejen o tom, jak tohle dobrodružství skupina prožívala, si s námi povídali Kristian, Martin a Pepa v pražské restauraci Akropolis.
TEXT: PAVLA HARTMANOVÁ   FOTO: ARCHIV KAPELY
 
(…)
Od té doby, co jste vydali klip k písni Introduction, už uběhly dva roky. Čím jste je naplnili?
Pepa: Čistě hypoteticky jsme během těch dvou let napsali desku, kterou jsme vyhodili. Myslím, že ze všech nápadů už jsme jich určitě deset smazali. Možná i víc. Teď máme pocit, že máme ty správné písničky.
Martin: Hlavním důvodem, proč zatím album není venku, je to, že jsme nechtěli vydávat něco polovičatého. Pořád jsme se tak nějak hledali, potřebovali jsme, aby se v naší kapele ustálil zvuk a abychom věděli, že si stojíme za tím, co vydáme. Chtěli jsme tu desku udělat dobře. Teď je velká otázka, jestli mezi těmi skladbami, jež jsme vyhodili, není něco zajímavého. Zkrátka už se dva roky snažíme nějakým způsobem pracovat na albu.
Recyklujete nějak materiály, které vyhodíte?
Pepa: Písně odkládáme, ale občas se stane, že je vytáhneme a doopravdy doděláme. Ale nevracíme se k těm starším, které jsme odložili před dlouhou dobou. Vlastně i nové věci vždycky necháme nějakou dobu odležet a až pak se k nim vracíme.
Martin: My bychom hrozně chtěli, aby deska už byla venku a abychom mohli hrát nové skladby. Ale už se to blíží.
(…)
Celý rozhovor najdete v aktuálním čísle Rock&Popu (03/18).
 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE