[Rock&Pop 06/18] Eminem: Obrácení talentovaného spratka se sklony k závislostem

Jeho objevitel Dr. Dre si o něm nejdříve myslel, že je černoch. Na schůzku však dorazil běloch ve žluté mikině a se žlutými vlasy, jenž brzy rázně vnikl do hiphopového světa, který byl do té doby doménou černochů. Choval se v něm i v soukromí jako spratek, byl zlý, agresivní, urážel svou matku a bil svou ženu, ale v roce 2009 se srovnal a prohlásil, že je čistý. A ochotný tlačit svůj styl dál, k novým představám. Američan Eminem.
TEXT: JAROSLAV ŠPULÁK (PRÁVO)   FOTO: ARCHIV
Marshall Bruce Mathers III se narodil 17. října 1972 v Saint Joseph ve státě Missouri. Jeho sedmnáctiletá matka Debbie se s jeho otcem rozešla o rok později a následně vyrazila se synem na cesty. Navštívili mnoho míst, na nichž zkoušeli žít, ale usadili se až v Detroitu, když bylo Marshallovi dvanáct. Za několik měsíců se setkal s hip hopem a ten jej zcela okouzlil. Když chodil do deváté třídy, nevěnoval už čas ničemu jiného. Pak se stal členem skupin Basement Productions, The New Jacks a D12.
Smrt přítele
Když mu bylo jedenáct, byl jiným klukem napaden a seřezán tak, že mu začala téct krev z uší a upadl do bezvědomí. V následujících deseti dnech lékaři nevylučovali ten nejhorší scénář. Nakonec mu sice unikl, ale zdravotní problémy byly vleklé a v budoucnu mu tento incident připomínaly. Zvláště když se stával obětí školního násilí a šikany.
(…)
Celý článek najdete v aktuálním čísle Rock&Popu (06/18)

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

EMINEM Být tím nejlepším z nejlepších

Sedmnáctého října oslaví půlstoletí života Eminem, jedna z největších osobností americké hiphopové scény, člověk zatracovaný kvůli kontroverzním písním a drogové minulosti, ale i uctívaný za přínos a inovace na hudebním poli. Právě tento držitel patnácti cen Grammy byl mužem, jenž prolomil rasovou bariéru a zasloužil se o právoplatné přijetí umělců europoidní rasy mezi tvůrce rapové hudby, která byla do té doby…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE