Svou novou desku v Česku představí v květnu také British Sea Power

Mezinárodní klenot jménem British Sea Power vydává po čtyřech letech 31.března 2017 nový hudební materiál s názvem Let The Dancers Inherit The Party a 20.května ho představí v Lucerna Music Baru pražskému publiku.
Melodické, přímé a překypující emocionální urgencí – je to album, na kterém se rockové svalstvo pojí s popovou bezprostředností – jako kdyby tucet láhví nejlepšího šampaňského vybuchlo uvnitř hradby zesilovačů značky Marshall. První skladbou z alba je Bad Bohemian – osvěžující puls modernistického rocku, která je ihned zdarma k dispozici při předobjednání alba.
Během celé své historie British Sea Power používají panoramatickou perspektivu vycházející z historických momentů prolínajících se s věčnými divy přírodního světa. Let The Dancers Inherit The Party obsahuje dvanáct skladeb, jejichž tématem jsou hvězdy na nočním nebi či metodologie manipulace médii. Album konzistenčně současné a náladou konzistentní naráží na svět plný chaosu a nepořádku a zároveň hledá na tenhle svět odpovědi s optimismem a nadějí.
Kytarista British Sea Power Martin Noble o albu říká: “Hudebně to je naše nejpřímější album a asi vůbec první, na kterém je od začátku do konce stálá a koherentní nálada. Možná v téhle chvíli trochu průzračnosti neuškodí. Je to album, na kterém se jedinci ”zabývají svými domácími a osobními životy na pozadí nekontrolovatelného mezinárodního šílenství.”
Album se nahrávalo v Sussexu, Londýně a na Isle of Skye, je to šesté studiové album po pěti deskách u labelu Rough Trade Records. Rough Trade zůstávají nedílnou součástí příběhu BSP, ale nové album je licencováno od vlastního labelu kapely Golden Chariot na Caroline International. Celé nahrávání alba bylo financováno fanoušky kapely. Vybraly se peníze na různé podoby alba – od limitovaného boxu až k tetování za 1500 liber, které zájemci zaručí volný vstup na všechny koncerty BSP v budoucnosti.
Let The Dancers Inherit The Party vychází po albu z roku 2013 nazvaném Machineries Of Joy – albu, které britský  časopis Q pochválil jako “Jejich nejlepší desku…. triumf sofistikovaného rockového inženýrství.”  Během dalších čtyř let kapela vydala dva filmové soundtracky a nahrála třetí, dodala hudbu k Evropskému mistrovství BT Sports, znovu vydala své klasické debutové album The Decline of British Sea Power a kompilaci z roku 2015 Sea Of Brass.  Let The Dancers Inherit The Party  je návratem kapely ke kytarovému zvuku, který je nominoval na Mercury Music Prize a který jim vysloužil obdiv umělců jako David Bowie a Lou Reed nebo instituce National Maritime Museum, popřípadě jmen Doctor Who, Harry Potter a Sherlock Holmes (Peter Capaldi, Daniel Radcliffe a Benedict Cumberbatch mají tuhle kapelu v oblibě).
Vstupenky na pražský koncert British Sea Power budou v předprodejích od 26.ledna na webu www.musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Tickepro a Ticketportal za 390,- Kč + poplatky, na pokladně klubu bez poplatku. V den koncertu na místě pak za 490,- Kč.
Přímý link na vstupenky: https://www.musicbar.cz/program/british-sea-power-uk/
Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/1079813252124488/

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE