V novém klipu The Atavists se pětice dívek popere jídlem

atavis

Královéhradečtí rockeři The Atavists vydávají v pátek 25. listopadu videoklip k písni Prettier Than You. Jde o třetí singl ze stejnojmenného alba, které vyjde ještě letos, týden před Vánocemi. “Snad u každého našeho klipu říkám, že je to jako sen v horečce. A řeknu to i tentokrát. Naše zkušebna, ale na naše nástroje nehrajeme my, ale pětice dívek. Najednou nehrají na kytary, ale na zeleninu a pečivo. Za nimi se promítá pelmel psychedelických animací a záběry z pořadu Kolotoč,” říká frontman kapely a autor písně Adam Krofian. “Celé jsme to připravovali jen pár dní a natáčeli jsme to sami. Mohlo to skončit průšvihem. Ale dopadlo to skvěle. Podle mě. A podle všech, kterým jsme to zatím ukázali,” dodává.

Prettier Than You je přímočará kytarová písnička s dobrou náladou a výrazným kytarovým riffem evokujícím rockové hymny 70. let. Ve videoklipu však divák neuvidí členy kapely, ale pětici dívek z fiktivní pardubické kapely Broskvičky. “Tlačil nás čas. Uvědomili jsme si, že jestli chceme desku vydat ještě letos, na přípravu singlu máme sotva tři týdny. Neměli jsme nic. Počítali jsme s nějakým na koleni udělaným lyric videem. Parta mladých hereček kolem Aničky Řehůřkové nám napřed nabídla, že jsou k dispozici, později samy přišly s nápadem že by mohly místo nástrojů hrát na jídlo a nakonec ho sníst. Díky, bereme,” vysvětluje Adam Krofian.

Celý klip stojí na dobré náladě a skvělém herectví Broskviček, takže poděkování patří hlavně jim. My jsme jim jen do jejich spontánnosti přimíchali trochu greenscreenu, který z videa dělá chaos, u kterého člověk neví, na co se má koukat dřív,” dodává Krofian. Kamery a střihu se chopil baskytarista kapely Hugo Trkal.


Celé album Prettier Than You  vzniká ve spolupráci s producentem Amákem v pražském studiu Golden Hive. Vyjde v pátek 16. prosince.

Klip Prettier Than You:

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

HONZA HOMOLA Procesem tvorby se musím bavit

Ačkoli si každý hudební fanoušek spojí jméno Honzy Homoly v první řadě s pozicí kytaristy a zpěváka ve svérázné skupině Wohnout, bylo by poměrně krátkozraké jej takto jednoznačně zaškatulkovat. Je člověk mnoha talentů a zájmů. Jako výtvarník se věnuje nejen počítačové grafice, animaci a videu, ale předně i tvorbě obrazů, v nichž kombinuje digitální technologie s malbou. K mnoha hudebním nástrojům, které ovládá, přidal…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE