Wohnout pouští Pilota, chystá nové album a připravuje velký křest

pilot

Skupina Wohnout, která letos slaví krásné čtvrtstoletí své existence, vydává nový videoklip z připravovaného alba.  Deska vyjde na konci prázdnin a v září ji čeká velký pražský křest.

V pořadí již třetí videoklip na singl “Pilot” si tentokrát kapela vymyslela sama. „Chtěli jsme udělat úplně obyčejnej klip, jak kapela hraje ve zkušebně. Bez triků, bez vysokejch rozpočtů, bez postprodukčních caviků. Prostě kapela hraje ve zkušebně a tečka. Jediné, co je na něm vybočující, je to, že se střídáme za nástrojema,” říká autor nápadu, kytarista Honza Homola.

Klip zde

 Videoklip točili ve své pražské zkušebně v domovském Retru. Kameru měl v ruce Michal Skořepa, který s Wohnouty poslední dobou točí skoro všechny videoklipy a ujal se i produkce nové desky, která vyjde letos v srpnu. Ta se bude jmenovat dost netradičně, jak už je Wohnoutů zvykem. Ponese totiž název „HUH!“. „Název vznikl tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ vysvětluje kapela.

Nové album čítá čtrnáct písní a Wohnouti avizují, že je deska hodně barevná a každý si tam najde to svoje. Wohnouti třemi videoklipy rozhodně nekončí a připravují další. Také chystají velkolepý křest tohoto alba, který proběhne 5.9. na pražském ostrově Štvanice.

Vstupenky si fanoušci mohou zakoupit v předprodejní síti GoOut.net za 390Kč.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

HONZA HOMOLA Procesem tvorby se musím bavit

Ačkoli si každý hudební fanoušek spojí jméno Honzy Homoly v první řadě s pozicí kytaristy a zpěváka ve svérázné skupině Wohnout, bylo by poměrně krátkozraké jej takto jednoznačně zaškatulkovat. Je člověk mnoha talentů a zájmů. Jako výtvarník se věnuje nejen počítačové grafice, animaci a videu, ale předně i tvorbě obrazů, v nichž kombinuje digitální technologie s malbou. K mnoha hudebním nástrojům, které ovládá, přidal…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE