Wohnouti natáčeli videoklip ke skladbě"Sladký dřevo" v Africe

Část kapely Wohnout se vydala do Afriky objevovat krásy Keni, navštívit malou nemocnici Itibo a hlavně natočit videoklip. Ten má podpořit sbírku na koupi dýchacího přístroje do místní nemocnice Itibo, kterou zde vede český lékař Aleš Bárta.

Wohnouti tak přebírají štafetu po kapele Pio Squad, která natáčela v Bangladéši a podpořila projekt Čalantika.  Wohnouti brázdili prašné cesty Afriky a sbírali videomateriál k písni „Sladký dřevo“, která je z nově připraveného alba.

„My Wohnouti tolik rádi cestujeme, defakto už od samého našeho vzniku. Nyní ale přišlo něco, co spojilo naší životní vášeň s projektem, kterej jí povýšil na užitečnou věc. Napsali jsme písničku, načrtli scénář, sbalili kytary a batohy a odjeli natáčet do Afriky. Dobrodružství je skvělá věc. A když ještě pomáhá, není co řešit.“

Videoklip má podpořit sbírku na nákup dýchacího přístroje do nemocnice Itibo, pro podpůrnou a řízenou ventilaci pacientů a je určený pro využití jak pro dospělé, tak pro děti nebo novorozence v kritickém stavu a v pooperační péči. Kapela tuto nemocnici v rámci natáčení navštívila a týden tak byla v koloběhu veškerého dění.

Nikdy jsem se nedostal tak blízko ke běhu věcí, které souvisejí s naší životní prioritou, což je zdraví. Viděl jsem operaci chlapa posekaného mačetou, řvoucí dítě se zaseknutou kuličkou v uchu, kluka co spadl do hluboký studně a polámal si žebra. Ale taky byl svědkem porodu, po kterém rodička sedla obkročmo na motorku a odjela s dítětem zamotaným v dece po hrbolaté cestě domů…“ komentuje kytarista Honza Homola.

Více informací o celém projektu se dozvíte na www.wohnoutiproitibo.cz

Sbírku lze podpořit jakoukoliv finanční částkou na číslo účtu: 555636555/0300 variabilní symbol: 156

Po návratu Wohnouty čeká poslední část akustického tour, které doplní elektrická vystoupení na řadě festivalů. Čeká je také připrava nového řadového alba, které vyjde v létě.

UNPLUGGED TOUR

2.3.Litomyšl – Kotelna

3.3. Pec pod Sněžkou – Klondike

10.3. Klatovy – Stálá divadelní scéna Klatovy

16.3. Mělník – divadlo

17.3. Strakonice – Městské kulturní středisko

23.3. Litovel – velký sál Záložny

24.3. Čáslav – hotel Grand

14.4. Pelhřimov – KD Máj

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

HONZA HOMOLA Procesem tvorby se musím bavit

Ačkoli si každý hudební fanoušek spojí jméno Honzy Homoly v první řadě s pozicí kytaristy a zpěváka ve svérázné skupině Wohnout, bylo by poměrně krátkozraké jej takto jednoznačně zaškatulkovat. Je člověk mnoha talentů a zájmů. Jako výtvarník se věnuje nejen počítačové grafice, animaci a videu, ale předně i tvorbě obrazů, v nichž kombinuje digitální technologie s malbou. K mnoha hudebním nástrojům, které ovládá, přidal…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE