Zpěvačka Anna Vaverková představuje dvojitý singl v češtině

anna

Vychází nový dvojitý singl zpěvačky, skladatelky a producentky Anny Vaverkové, členky labelu Oddity Records a klávesistky berlínské kapely The Flavians. Oba singly Ve Snu / Sweet Spot jsou zpívané v mateřském českém jazyce a skladatelka jimi kromě intimních témat otevírá svoji novou hudební etapu.

Inspirace k písni Ve Snu vychází z knihy “Tak Pravil Zarathustra” a alkoholových večírků, zejména pak následků den poté. Do kombinace těchto vjemů se navíc přidávaly zpěvaččiny neustále se opakující kontroverzní sny a snaha jim porozumět. Písnička tedy diskutuje o tom, kde končí sny a začíná realita a zda se lidské nevědomí neprojevuje právě při intoxikaci alkoholem.

“Velmi často se mi zdají opakující se sny s kontroverzními obrazy. V písni Ve Snu v podstatě hovořím s postavami z mých snů. Zamýšlím se nad lidskou pudovostí, jak moc se vůbec lišíme od zvířete a také nad vnitřním popíráním sebe sama. Ještě nevím, co se mi tyto sny snaží říct. Věřím však, že až na to přijdu, budu o krok blíže k tomu, přijmout se taková, jaká jsem.”

Za nevinností druhé písně Sweet Spot se skrývá poměrně nečekané (a pro některé) stále nedořešené intimní téma ženského orgasmu. Autorka se do tématu pouští formou dialogu muže a ženy, která svého partnera navádí k dosažení perfektního splynutí dvou těl. Téma z červené knihovny tak mírně odlehčenou formou upozorňuje na fakt, že i v roce 2021 stále velké množství žen nedosahuje při sexu orgasmu.

Obě písně napsala, nahrála a produkovala sama zpěvačka, jedná se tak o její prozatím nejvíce autentické dílo. Bicí v písni Sweet Spot nahrál Joakim Jägerhult (The Flavians) a kytarové party Liam Blomqvist (The Flavians). Liam Blomqvist se podílel také na finálních produkčních úpravách a singl následně smíchal. O mastering se postaral Garry Cosgrove (Volta Studios). 

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE