Mandrage – The Best of 2007-2020 (3CD)

mandrage the best of

Mandrage

The Best of 2007-2020 (3CD)

UNIVERSAL MUSIC POP

2:09:07

 

MILAN MENČÍK

 

Rok 2020 nebude v historii vnímán pouze jako rok koronaviru. V naší populární hudbě se stala ještě jedna zásadní věc. Skončili Mandrage. Jasně, nyní se začíná proslýchat, že by se eventuelně na jeden speciální koncert vrátili, a ne nadarmo se říká: Nikdy neříkej nikdy. Fakt je ten, že to na nějaký velkolepý návrat zatím nevypadá a kdoví, jestli někdy bude. 

Trojalbový komplet se nedá nazývat jako best of. Především proto, že Mandrage nahráli za svou kariéru sedm řadových alb a pro to, aby se vybíralo skutečně pečlivě, je trojalbový rozsah neadekvátně velký. I když Mandrage nesporně natočili za tak krátkou kariéru dost hitů, pohodlně by jim stačila plocha o jeden disk kratší. Vzhledem k tomu, že nikde není uveden autor výběru písní, je dost možné, že s ním kapela jako taková nemá nic společného a jedná se o aktivitu vydavatelství. 

Na druhou stranu jsou na trojici stříbrných kotoučků skutečně všechny známé skladby formace, které jsou řazeny od nejnovějších až po Kapky proti slzám, která skupině odpálila kariéru. Posluchači celoplošných rádií budou možná na písně Hledá se žena, Motýli, Brouci či Šrouby a matice alergičtí, zároveň se partě a hlavnímu autorovi Pepovi Bolanovi nedá upřít schopnost napsat popový hit. Právě proto je konce této kapely škoda.    

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

IRON MAIDEN Do pekla a zpět

„Noc byla černá a bylo zbytečné se bránit. Peklo s ohněm bylo zplozeno, aby bylo osvobozeno. Pochodně plály a posvátné nápěvy byly odříkány. Rituál začal, Satanovo dílo bylo dokonáno.“ „6-6-6, číslo pro tebe a mne!“ (The Number of the Beast) TEXT: MARCEL KOTEK Po pětileté existenci promluvili Iron Maiden jako pozdější pionýři nové vlny britského heavy metalu (NWOBHM) k metalovému…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE