NV-NÁHODNÝ VÝBĚR | album TEBE | klip KAPELA NA PRODEJ |

NV 2022 Nahodny Vyber 5 e1660551227687

Album TEBE
Pokud to, co miluješ, neděláš pořádně, proč to vlastně děláš? To je otázka, která stojí za úplně novým, v pořadí čtvrtým studiovým albem kapely Náhodný Výběr. Album o jedenácti stopách, natočené ve studiu “i” pod taktovkou Tomáše Frödeho, vychází 19.8., a nese krátký a výstižný název TEBE.

NV CD TEBE Za osmiletou existenci kapely prošla její tvorba značným vývojem. První album vyšlo se vznikem kapely, další dvě pak ve dvouletých intervalech. Oproti tomu napsat a vydat album Tebe trvalo čtyři roky. “Svět se kolem nás v posledních letech hodně měnil,” vysvětluje kapela, “a potřebovali jsme si ujasnit, o čem vlastně píšeme a co si myslíme. Kdyby naším cílem bylo i dál psát o nevázaném sexu s kamarádkama s výhodama jako dřív, není tolik nad čím se zamýšlet. Ale když se rozhodnete někomu předat svůj pohled na svět, svoje zážitky, emoce, prostě kus sebe samotného… pak musíte přesně vědět, co vlastně předáváte, aby tomu výsledek zůstal věrný.”

 

A emocí se v albu Tebe nachází dost a dost. Ať už v rozmáchlém dialogu skladby Jediný co chci říct, nebo naopak na intimním rande s téměř akustickými Hrdiny, je na desce obrovsky znát, že vychází z nitra kapely, z obrovské touhy někomu něco říct. Náhodný Výběr už není jen banda mladých, rozevlátých muzikantů. Od minulé desky všichni o čtyři roky zestárli, a s nimi i jejich životy, rodinné poměry a žebříčky priorit. To všechno člověku výrazně změní pohled na svět. A právě tuhle zkušenost, rozlámanou do jedenácti písní, kapela předává dál prostřednictvím své nové desky.

Klip KAPELA NA PRODEJ premiera 15. 08. 2022
Věrná svému slibu nedělat nic polovičatě, rozhodla se mladá pětice opět natáčet s osvědčeným režisérem Michalem Skořepou, jedním z výrazných jmen českého klipu. V hlavní roli se objevuje Pišto, někdejší frontman kapely OVOCE (ex-zakázanÝovoce), jakožto vyžilý rádoby-umělec a režisér, a scénář klipu je chytrou parodií na sebe sama i na zážitky, kterými si v nějaké podobě projde asi každý muzikant.

 

„Jako mladá kapela v podstatě nikdy nemáte dost peněz, takže se musíte pouštět do kompromisů,“ popisuje Bárty. „Na kvalitní vybavení a zkušené lidi prostě nemáte. A pak jednou pořádně našetříte, a fakt se těšíte, vydáte se za někým drahým… a ten vám věnuje dvě hodiny svýho času, rychle s vámi něco splácá a pošle vás někam.“ (smích) „Jsme strašně vděční, že se nám podařilo konečně kolem sebe shromáždit tým, který ty věci dělá nejlíp, jak umí, kterýmu vážně záleží na tom, aby to celý dopadlo, a my že si z toho můžeme začít dělat srandu.“

 

I když je video o velmi špatném klipu natáčeném na telefon a píseň o nedostatku peněz, realita je jiná. Za celým natáčením se skrývá spousta práce skupiny talentovaných lidí. V klipu vynikají kostýmy Šárky Strnadové a stylizace Alice Večerkové, které dotvářejí vizuál práce svérázného režiséra. A i přes prostřihy na chvilky natočené telefonem tvoří většinu videa záběry z profesionálního filmového vybavení.

Píseň Kapela na prodej je jedenáctou písní na albu Tebe, které vyjde 19.8. fyzicky i na všech digitálních platformách. Křest alba proběhne na desátém ročníku festivalu Loučení s létem, taktéž 19.8. na staré Plovárně v Soběslavi.

WEB KAPELY
YOUTUBE
INSTAGRAM
SPOTIFY

Související články

MILOŠ DOLEŽAL Jr. Lidé můžou zářit prakticky kdykoli, když jsou šťastní v tom, co dělají

Rodák z Vysočiny, který se po vzoru svého otce rozhodl zasvětit život hudbě. Absolvent hry na kontrabas v Kroměříži, ale i dvou semestrů baskytary na prestižní americké hudební škole. Učitel několika oborů na dvou základních uměleckých školách v Jihočeském kraji, jenž dokáže vidět a rozvinout ve svých žácích skrytý potenciál. Talentovaný baskytarista s vybroušeným stylem hry, který si zakládá na morálce, disciplíně…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE